Familjen

Slängs ut!!

Men hur F.. tänker de här!! Blir så ledsen när jag läser sånt. Min mamma blev dement och jag besökte henne så ofta jag bara kunde eftersom demensen gradvis förvärras. Det blev att man fick lära känna helt andra sidor av mamma än vad jag var van vid. Under min uppväxt var mamma bra bitter, hård och jag stack när jag var 15 och fick egen lägenhet när jag var 16. Egentligen så bodde jag hos mina föräldrar bara i 10 år, jag blev adopterad av dem vid 5 års ålder.

Men när mamma blev dement kom andra sidor hos henne fram. En mjuk rolig sida som jag är glad att jag fick ta del av. Jag fick även stötta och försöka förklara för mamma när hon började bli dement och tyckte allt var så konstigt. Det var en jobbig period där mamma var bitvis ganska aggressiv. Hon hade även mardrömmar varje natt och undra hur hon kunde hamna i någon annans hem och på råga av allt elände hade de snott hennes prylar!

Inte tusan kan man utvisa en dement och på så hög ålder. Vi såg ju hur mycket kraft det tog på mamma när de flyttade henne till ett nytt boende. Det är ju konstaterat att dödligheten är hög vid drastiska förändringar hos dementa. Så hur Fan tänker de här!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.