365 FOTON 2021

207: Mätt i magen 137/365

Beethoven

Vi har haft ganska oflyt med hästarna och det har känns lite tungt att ha dem. Men nu har vi gjort ett krafttag och verkligen gått igenom allt som kan tänkas vara fel. Veterinären var här och vi kollade om Beethoven hade åkt på fotskabb! Men det var kraftig svampangrepp som jag varit på tok för mesig med när jag tvättat hans fötter.

Nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln och fötterna börjar bli mycket bättre. Nu är invändigt lika viktigt som utvändigt och vi började gå igenom fodret. Bellman har alltid vräkt i sig höt och sedan klampat runt i det så det har varit extremt mycket svinn. Vi märkte stor förbättring när vi delade upp höt i varsin box, normalt vill de stå tillsammans i den stora boxen. Vi har lösdrift så de har inga stängda boxdörrar och går in och ut som de vill.

Bellman

Vi har märkt att Beethoven lockar ut Bellman och sedan smyger in igen och äter. Det har gått åt massvis med hö och det går bara rätt igenom. Hönätet tar en hel bal, så vi har hängt upp varsin bal och det är nog bland det bästa vi har gjort för hästarna. Mindre svinn, nöjdare hästar och betydligt bättre magar. Nu ser vi till att det alltid är en bal i näten och de går in mer sällan nu men verkar få betydligt mer i sig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.