365 FOTON 2021

345: Vattenfall 51/365

Götaforsliden

Efter vi hade varit på promenad i Pixbo så stannade vi till vid Kvarnby och tittade på  Götaforsliden. De sista åren har det ständigt varit rörigt här då de har rivit gamla fabriker runt om kring. Visst! Jag förstår att man inte kan bevara allt, men att smäcka upp höga lägenhetskomplex mitt i allt ser bara konstigt ut och området har förlorat en hel del av sin  charm.

Götaforsliden

Den enda bevarade kvarnen, uppförd 1858, ligger vid Götaforsliden. Mölndals kvarnby är utpekat som ett kulturhistoriskt riksintresse.  Kvarnbyns område med sin genuina karaktär bjuder på flera arrangemang under året och det finns flera informationsskyltar på platsen. Fallhöjden är omkring 48 meter och på kvällstid är forsen upplyst och man kan uppleva vattnets vilda färd mellan de historiska fabriksväggarna.

Götaforsliden

Men det är otroligt att ha denna fors mitt i Mölndal. Visserligen har vi haft en rejäl vinter men det var ändå inte så mycket is som 2010 då det såg ut som Sibirien.  Det skall bli spännande att se hur det blir när det är klart runt forsen.

One Comment

  • Helena

    Ja, i Kvarnbyn har man varit många gånger. 🙂 Det brukade vara mysigt, men jag hållermed om att bostadshusen har förstört det...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.