365 FOTON 2021

300: Stallgång 5/365

Stallgång

Jag jobbade i Kungsbacka igen så jag passade på att åka till Börjes.  Jag behövde ett par nya hjälptyglar och var lite nyfiken på Goghtygel. Just nu är Beethoven så het att han kör upp huvudet och känns som en krutdurk att sitta på. Med andra ord inte så mysigt. Så jag berättade för Monica att jag fixat tyglar och hon ville upp och testa. När jag pratade med henne kände jag mig ganska pigg eller åtminstone fungerande.

Stallgång

Blev klar lite tidigare idag och men kände mig bara så extremt trött! Huvudvärken började bli värre och jag la mig i soffan. Förvarnade Monica att det bara skulle bli babyrundan ( en liten sväng vi brukar ta när vi testar nya saker eller låter små barn rida ) Men efter att ha sovit en 30 minuter så var jag piggelin och började se fram emot ridturen.

Fodra mig

Tyglarna var kan kanon och efter babyrundan så fortsatte vi med en jättetur. Beethoven slappnade självmant av sökte sig framåt. Underbart och jag kunde slappna av ordentligt. Så fort Beethoven är avslappnad så är han inte så ljudkänslig och utan går mest och myser. I morgon provar Monica Goghtygeln och jag kör Thiedemanntygeln så ser jag vilken han trivs bäst med, tror det är minst 10 år sedan jag behövde använda dem sist.

Fixar benen

Men som sagt, det är stora tunga djur och det skall kännas säkert och trivsamt. Är inte lika tuff längre som när man var yngre och for fram med full sula. Behövs hjälpmedel så skall de på eller skaffa hjälp. Sedan har Beethoven åkt på svamp som har varit svårt att få bukt på eftersom jag tvättat för mesigt. Veterinären läxade upp mig och nu skrubbar jag med piggborste. Det har blivit så mycket bättre och är nu bara punktvis kvar. Men det är jobbigt för Beethoven och jag står väl inte högst i kurs just nu.

Loftet

Vi är på rätt väg och idag kändes allt kanon så det skall bli spännande imorgon när vi skall ta en skogstur. Och blir det lite kallare och torrare ute så är snart även den sista svampen borta och han får vila sig från allt tvättande.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.