Tips

Fejkade HDR-Bilder

 

Jag har blivit väldigt förtjust i HDR-Bilder och funderat på hur de gör. Har nu hittat massor av intressanta sidor och testat olika varianter med blandat resultat. Skall man göra det riktigt så behövs det flera olika exponeringar. Jag har köpt mig ett stativ och skall testa Exposure Bracketing på inställningen på kameran. Det tar tid att fördjupa sig och jag har väl ibland lite för bråttom men jag skall prova igen i lugn och ro. Jag hittade en sida om fake HDR och där kunde man ladda ner en action till Photoshopen. Den är jätte rolig att prova och ger ordentligt med mersmak att fördjupa sig i tekniken.

Kvarnby

Kvarnby

Bilderna är tagna vid Kvarnby och den till höger är samma som jag hade nyligen i en artikel. De flesta bilderna tycker jag blir riktigt bra och det kan ju vara bra att ha tillhands om man får väldigt mörka kort.

Norge

Norge

Dessa är från min Norge resa. Hittade också en jätte bra video från moderskeppet hur man kan göra i camera raw men jag får inte till att spara bilderna? Får kolla mer imorgon när jag inte är så mossig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.