Utflykter

Göteborgs Remfabrik AB

Remfabriken

I går var jag med Rosa på Göteborgs Remfabrik. Jag hann precis hem och byta kläder innan det var dags att möta Rosa som kom direkt från jobbet. Så kaffet och mackorna var verkligen välkommet. Kände mig såpass seg att jag svepte kaffet svart för att kvickna till, det hade ju varit lite skämmigt att somna medan guiden berättade om fabriken. Men Göta Petter vilken mysig tur. Hit måste ni bara gå om ni skall köpa spets, tråd eller snören. Jag skall snart hit igen och köpa mera spets.

Remfabriken

Remfabriken grundades 1891 men fabriken brann ner så den nuvarande fabriken kom till i ertappar åren 1900 och 1920. Fabriken tillverkade textil remmar och hade som mest 40-tal  anställda. Produktionen upphörde 1977 då Göteborgs kommun köpte fastigheten. 1978 bildades Föreningen Göteborgs Remfabrik för att bevara den unika anläggningen som inte förändrats sedan 1910-talet. Idag är Remfabriken Byggnadsminne och föreningen driver den tillsammans med Göteborgs kulturförvaltning.

Remfabriken

Jag tycker det är så roligt att titta på gamla ting och min favorit maskin var en som gjorde snören som man vevade för hand, hade gärna velat ha en sådan hemma. Det var massor av detaljer som var roliga att fotografera och jag testade med att fota i sportläget. Jag har en tendens att vilja se allt på en gång och låter inte riktigt kameran ta färdig förrän jag är på nästa objekt. Så även om bilderna blev gryniga så är jag nöjd. Jag hade verkligen en toppen kväll.

Remfabriken

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.