365 Foto 2011

Jordbruk (287 av 365)

Jordbruk (287 av 365)

Det var andra dagen som Micael slängde upp och staplar höt på loftet, han såg något matt ut i morse när gubben kom med ett nytt lass. I går hjälpte Patric till och en liten stund. Idag var det både fredric och Patric som kom upp och hjälpte Micael. Medan jag var ute med Shakira och fixade hästarnas hovar så hade de redan fixat in allt hö. Det går ganska fint när man är många, men dessa balarna var så hårt snörade att jag fattar inte hur Micael kunde ta två. Vi behöver ett par lass till för att slippa behöva köra mitt i vintern.

Mitt kök

Äntligen börjar doften ebba ut och jag har eldat mesta delen i öppna spisen idag. I går eldade jag stenhårt i vedspisen, det verkar som den torra miljön när man eldar skyndar på mumifieringen av död råtta eller mus. Tack och lov är det inte så ofta det inträffar men när det händer är det så vidrigt. Men det var gott att få göra en riktig stor röj och i morgon så skall sotaren upp och provtrycka vår skorsten och kolla så det är okey att installera kasett.

Tobias farstuqvist

Jösses så fort det mörknar nu och det är bara Tobias farstukvist som lyser upp inner gården. Shakira brukar  lägga sig på trappen här och vänta tills jag är klar i stallet. Nä nu skall jag sätta mig framför brasan och kolla på film. Känns som jag har fått gjort massor idag, men är gladast över att doften är borta.

Micaels

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.