Jobb

Kvibergs Kasern

Kvibergs Kasern

Då var det dags att göra ett film städ igen och det blev Kvibergs kaserner.  Kasernerna var militärförläggning från 1895 till 1994, men I dag är här verksamheter inom idrott, föreningsliv, skola och kultur. De ville ha 11 klassrum, toaletter och lite andra utrymmen städat akut så jag var tidigt på plats för en genomgång.

Kvibergs Kasern

Nu visade det sig att det inte var mer än 7 lokaler i varierande storlekar, visserligen massa toaletter, men inte så att jag behövde kalla in förstärkning eller vräka i mig den gigantiska matsäcken jag hade med mig. Fick värsta blodsocker fall dagen innan när jag var ute med Jippy så jag var orolig att inte klara av att ta mig hem. Så fruktansvärd vidrig känsla. Förra gången det hände kom det i samband att jag jobbat för mycke och sedan hållit på att verka hovar direkt när jag kom hem. Reste mig när jag stått böjd för länge och blev förlamad på ena sidan, kunde inte gå och bara sluddrade. Sonen fick hjälpa mig ner och vi åkte till sjukhuset.

Det blev en lugn städning med mycket att se. Nere vid cellerna skulle jag bara sopa och skrubba rent ett gammalt handfat som var nerkladdat med målarfärg. Det var lite häftigt att gå i den smala gången och försöka tänka mig in hur de hade det i cellerna. Det var rena bastun nu och då var det ändå inte varmt ute, utan skitväder. 

Kvibergs Kasern

Det är en vacker byggnad med många fina målningar i kupolerna och härliga tapeter. Bra att våra gamla byggnader bevaras och används, hemskt att se när vissa bara får förfalla, men förstår att kostnaderna kan bli gigantiska när byggnaderna skall renoveras. Vårt hus är från 1850 – talet och lite små skevt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.