Hästarna

Noll koll!

Beethoven

Monica var uppe tidigt och vi gjorde en ordentlig röj i boxarna och fyllde på med torv och sopade box väggar. Bellman var lite snubblig sist vi var ute så jag raspade ner tårna ordentligt och idag gick han upp betydligt enklare och mjukare upp i galopp. Bellman ser så stor ut men han skall verkligen ha små hovar för att röra sig bäst. Jag var orolig att jag hade tagit ner dem för mycket sist när hovslagaren var här, men han tyckte hovarna var lagom. Bellmans öga som var alldeles igen murad sist var nu jättefint och det rann ytterst lite när vi var ute.

Bellman

Idag när vi galopperade så låg det ett träd över och Beethoven gillar ju att hoppa så jag förberedde mig för ett jättehopp med tanke på farten vi hade. Blev så himla snullen när han bara fluffade över och tvärnit!  3 meter framför är det en mur och bakom den satt två barnfamiljer och fikade. Jag var så fokuserad på hoppet att jag aldrig reflekterade över de små luvorna som stack upp bakom muren. Beethoven hade ju sett dem lågt innan och gjorde hoppet och saktade ner som han har lärt sig ” Man galopperar inte förbi människor utan går lugn och fint ” Åhh! så pinsam det kändes att komma stormandes på det viset med noll koll. Bellman gjorde ett jätte hopp och tvärnitade bakom Beethoven så Monica hade lika kass koll som mig.

Dammen

Tur att hästarna hade det nu när vi uppenbarligen inte hade det. Familjerna tyckte i och för sig att det bara var ett bonus att se ett par hästar på utflykten och tog det med ro. Hemfärden blev betydligt lugnare. Hemma hade gubben fixat till pumpen på dammen så nu rinner det igen. Har verkligen saknat ljudet.

4 Comments

  • Gullvi

    En tur med lite överraskning.
    Kanske skulle jag fylla på vatten i mitt lilla inomhusvattenfall? Det är gott att höra lite porlande ljud.

  • PJAK

    Jag hade kunnat sitta och titta på när Ni hoppar en hel dag. Hade jag haft något av syskonbarnen med hade de nog blivit mer besvikna över uteblivna hopp än av hopp. Fast de älskar djur mer än allt annat.....

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.