Smått o Gott

Nya Möllan

Invigning av Möllan

Igår var jag på Invigningen av nya Möllan och jag var glad att jag gick. Jag brukar hålla mig borta från sånt och jag var egentligen inte sugen på att gå. Dels ville jag hellre ta en långsväng med hästarna, och så kände jag mig ganska utsliten. Jag vaknade extremt sent för att vara mig och kände mig ändå vrål trött. Men jag hade lovat gubben att följa med och vädret var bara så skita tråkigt att det var bättre att villa tills vi skulle åka och bara ta det lugnt resten av dagen.

Burspråk

Men som sagt var jag glad att jag följde med. Gud så fint de hade renoverat och vilka underbara stolar de hade satt in i salongen. Det var breda nya stolar med mugghållare och längre ben utrymmen så man satt ju som en kung. Vilket jobb de hade lagt ner och så underbart att de hade tagit tag i detta, det är ju lätt hänt att allt bara försvinner eller stängs igen. Jag har ju skrivit tidigare om varför det är så viktigt att bevara Små biograferna.

Draktränaren–  ”  5 minuter innan kom 7 ungar i varierande åldrar in dundrandes med humöret på topp. Mamman till ett av syskonparet skulle plocka upp dem när filmen var slut. Det hade ju aldrig gått på typ Bergakungen eller att den ena pojken ville ha in sin cykel i foajén. Det var så roligt att se ungarna dundra runt ivriga till max, högljudda och glada. Den ena lilla tjejen satt i sin storebros knä när det var som mest spännande. Jag tycker verkligen att det är viktigt att bevara de här gamla biograferna i småstäderna. Oftast kan barnen ta sig dit själva och är betydligt tryggare än att behöva åka in till staden.

Just detta tycker jag är en bra anledning, att kunna få gå själv på bio när man är ung och slippa åka in till Göteborg. Nu när den är renoverad hoppas jag att folk verkligen får upp ögonen för vilken guld klimp de har inom räck håll och besöker den tätare.

Burspråk

Nu står en av de gamla maskinerna i foajén och man behöver inte spola film som på den här bilden jag tog sist jag var med gubben. Hmm! Och så kommer gubben hem och gnyr över att han är trött? Pfft! Kolla in vilken stil han har!

Möllan

På invigningen körde de en bit på en Queen konsert och man fick verkligen in känslan av hur de kunde vara om de kör konserter med ljuseffekter och kanon ljud. Sedan så uppträdde Mölndalsrevyn med Per Andersson och jag flabbade så jag höll på att ramla ur den goa stolen. Hmm! Lite skrämmande att jag aldrig sett Mölndalsrevyn uppträda förut, verkligen en mega miss. Hädan efter kommer jag hålla bättre koll på när de har föreställningar.

Burspråk

Tobias jobbade så det var bara Micael som kunde följa med, men han skall köra filmen Flygplan där idag så jag hoppas allt fungerar som det skall. Visserligen är all så mycket enklare när det är digitaliserat men ändå. Hoppas att den nya fina salongen blir fullsatt. Hehe! Då lär Micael ha fullt upp med att riva biljetter.

Pynt

Så i slut ändan fick jag en kanon trevlig kväll på Möllan med kanon revy och vi avslutade kvällen med pizza och film mys i soffan.

Pynt

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.