Resor

Pieve di Caminino

Pieve di Caminino
Intro film Pieve di Caminino

Då har vi hamnat i södra Toscana och här är lika vackert som övriga Toscana men mera glesbebyggt. Jag har fullkomligt älskat alla ställen vi varit på utan på ett ställe och det var Santo Stefano. Super vackert men inte riktigt upp to date! Tv funkade inte, Internet var bräckligt när döttrar var ute samtidigt och gasspisen var lite si så där och soffan var lite sunkig. Nu låter jag väl som en riktig gnällspik men priset var samma som det förra som var i topp skick. Detta är väl lite dyrare men värt varenda korv öre. Det var så roligt att bli mött av en delägare som var så stolt att han höll på att spricka och såg ut som att han skulle vara med i en reklamfilm för de tre musketörerna. Bara så super stört skön.

Pieve di Caminino

Han visade oss den långa vägen till vårar svit, det vill säga genom hans hem! Annars låg sviten runt kröken 🙂 Ahhh! Så fräckt och vi kunde vandra runt hur vi ville på hans ägor, i skogen, bland oliv lundarna och runt dammen. För att komma in på ägorna behövde man en fjärrkontroll till de stora grindarna och grindarna ut mot markerna. Vi tog en mysig promenad runt bland oliv träden innan vi åkte och handlade frukost för i morgon. Vi har inte riktigt vant oss vid Italienarnas tider när det gäller mat och öppettider. De är stängt mellan 1 till 4 och restaurangerna öppnar halv 8 så då brukar jag passa på att tömma mina minnes kort och surfa lite.

Pieve di Caminino

Men i morgon skall vi försöka ta det lite lugnt och bara gå på ett ställe som Emiliano Marrucchi Locatelli rekommenderade oss att se eller som han sa ett måste om man är i Maremma. Skall erkänna att jag tycker hans ägor verkar räcka 🙂 Måste säga igen att gubben är grym på att hitta underbara ställen. Gubben tyckte det var roligt att den berömda skådisen Eli Wallack från i stort sett alla spagetti western filmer med Clintan, har detta som favorit hotell i hela Italien. Han har bott i vår svit 3 gånger. Vi  skall strax iväg och äta pizza eller vad det nu blir och sedan mysa ute på den lilla terrassen med en vidunderlig utsikt.

Pieve di Caminino

Åhh! I morgon måste jag bara hälsa på denna söta gås unge som fans i ett inhägnad. Den stod och hoppade jämfota när vi närmade oss. Jag skulle så gärna vilja ha gäss men de för ett himla liv när det kommer folk så det har inte blivit av. Men efter att ha sett den här så blir man ju så sugen igen. Vilken charmör.

Gås

Sedan fans det ett inhägnad med ett tjugotal kaniner som bara var så härliga med sina stora öron. Där kan jag sitta i timmar och ta kort. Vid dammen var det fullt med trollsländor så jag lär vara full sysselsatt här med min kamera. Nääää nu pitzza!

Kanin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.