Resor

San Gimignano

san gimignano

Efter lite tvättande idag tog vi en utflykt till San Gimignano, en stad med knappt 8000 invånare mitt i Toscana. Staden ligger på en 334 meter hög kulle, inbäddad i ett lapptäcke av vingårdar. Stadsplaneringen är från 1300-talet och helt intakt. Den är förklarad som världsarv av UNESCO. Otroligt många besökare och med en glassbutik som var världsmästare på glass. Säger bara MUMS! Det stod en gubbe och sålde kläder från en Alpacka och jösses vilket underbart garn, så mjukt. Vi funderar på att åka till Pisa i morgon och jag sitter nu och kollar om det möjligtvis kan finnas Alpackor farm på vägen.

Vildsvinkött

De sålde väldigt mycket vildsvins kött och jag gillar väl egentligen inte uppstoppade djur, men det här svinet ser så himla glad ut och butiken var så mysig. Sedan fans här ett tortyrmuseum som visade olika metoder och verktyg man använde under medeltiden.  Väggen var uppbyggd på döskallar. Vi gick aldrig in men detta museet verkar vara ganska läbbigt.   Dagen har varit helt suverän och så mycket att se. Trot eller ej! Men jag fick upp min stackars höjdrädda gubbe upp i tornet. Bara att ta sig upp var en pärs 🙂

Döskallar

Vi hade sådan tur att det bara kom en liten regnskvätt när vi hade gått runt staden och var på väg hem. Men det såg så roligt ut när man kom uppifrån och bara såg ovanpå alla paraplyer.

san gimignano

One Comment

  • Pysselfarmor

    Nu har jag läst ikapp din resa - både livets resa kan man säga - tänk att träffa sin mamma efter så många år. Förstår att det kändes bra trots den långa tiden.

    Så många vackra platser ni besöker - en del har jag också varit till som Toscana och denna vackra plats San Gimignano glömmer jag aldrig.
    Ha det så fortsatt gott på er resa!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.