Resor

Södra Frankrike

Södra Frankrike

Vi startade ganska tidigt eftersom vi skulle åka 60 mil och stanna halvvägs till Dordogne. Jag tyckte serpentinvägarna var läbbiga i Italien och Österrike men här tog de verkligen pris. Når jag tittade upp mot toppen och såg hur de slingrade sig upp genom tunnel efter tunnel och hur långsamt det gick så kände jag lätt panik. Det slår lock för öronen och jag får kraftig huvudverk av luftskillnaden och för att jag förmodligen spänner mig. Nu satte vi på en ljud bok och det var gott att kunna sitta och koncentrera sig på den. Så de 60 milen gick riktigt fort och vi var framme lite för tidigt till hotellet. Och tur var väl det!

Chateau de Picomtal
Deras hemsida här

Gubben hade lyckats hitta världens sötaste slott! The Chateau de Picomtal. Vi var de första gästerna som kom och på så sätt välja vilket rum vi ville ha. Rummen skilde sig markant från varandra och när vi kom till det sista så föll vi pladask. Det var Louis XVI Suite , så stort och pampigt!

Louis XVI Suite

Jag gick runt och videofilmade och tog kort på de andra rummen innan de andra gästerna kom. Det var precis så vi hann med det. Det kändes så konstigt att gå där och smyga runt i rummen, men så roligt 🙂

Trädgården var bara så ljuvlig med sina stora Irisar. Här hittade jag en bra film på den.

Chateau de Picomtal

 Vi var nere i Embrun och åt en god middag och tog en snabb promenad runt. Lite synd att vi inte hade mera tid här får byn var klart sevärd, kanske något Disney aktiga. Byggnaderna såg lite fejkade ut som på Euro Disney i Paris, nu var de förmodligen inte det men man vet ju aldrig.

Embrun

Naturen var ju så grym att man höll på att dåna och när solen föll på olika ställen på bergstopparna så var den ena vyn inte den andra lik så man hade nog kunnat ta bilder där i evigheter och ändå fått de att se olika ut.

Södra Frankrike

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.