365 Foto 2011

Staket (282 av 365)

Staket (282 av 365)

Härligt! Veterinären har varit uppe och kollat igenom munnarna och raspat. Han blev så fruktansvärt paff på Bellman som direkt öppnade munnen och stod som ett ljus med en blick som ( Jag vill ha morots smak på raspen och var snäll och ta lite extra på höger tand längst bak ) Veterinären tyckte han var rena dröm hästen han tyckte även Beethoven var duktig, men något ovillig att öppna munnen.

Jag rusade ju direkt upp till stallet och då var Bellman redan färdig. Gubben höll i Beethoven som såg livrädd ut. Veterinären tyckte det var så enkla och duktiga att hålla på med och de är de. Jag har jobbat enormt med att hästarna skall vara lugna, men jag såg på Beethoven att detta var extrem jobbigt och för min del så låg hans stress skala på 99% medan veterinären tyckte 1% eftersom han höll sig så lugn.

Staket (282 av 365)

Sedan tyckte han att hästarna var väldigt fina i munnen, inga blåser eller blåmärken, inga hack på tänderna eller sne slitningar på att betten legat fel. Bellman var len och fin som en babyrumpa, raka fina tänder, helt jämt slitna och absolut inte vass i munnen.

Beethoven var lite vass, men inga söndergnagda kinder eller blåmärken, utan lika fin han i munnen. Han förstod inte riktigt min oro och tyckte det var lite väl baffiga hästar att ha sidepull på. Har ont i huvudet i dag så jag orkade bara inte gå in på att vi kräver att hästarna skall stanna när vi säger brrrrr, att vi undviker in i det längsta med att dra i hästarna. Visst munnarna talade sitt tydliga språk idag och jag är så himla glad över att de inte har skavanker, för av och till måste vi ju ta ordenliga tag i dem och då har vi gjort det helt rätt utan att skada dem.

Beethovens bett

Det var härligt att höra att veterinären tyckte jag hade ena riktigt goa gubbar i stallet som var friska, välmående och harmoniska. Bara till att använda bettet, vilket jag skall göra i morgon 🙂

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.