Resor

Stora Ö – Turen

Page1

Idag gjorde vi en heldags utflykt runt hela ön. Första stopet var öns största te fabrik Cha Gorreana. Jag blev lite frustrerad på en del av gubbarna! Skulle fotografera! Vips så stod där en gubbe, flyttade de på sig så att andra kom åt att fotografera? Nope! Det blev djungelns lag och de slutade med att de tittade surt på mig när jag knödde mig först ut och fram till alt så det fick vänta tills jag var klar. Men sen blev de tröttare alt eftersom timmarna gick så de flöt på fint och alla kunde fotografera utan störande objekt i förgrunden.

052

Gubben köpte te glass och det var klart bland det äckligaste jag har smakat. Sabba glass på det viset! Vi köpte lite olika Likörer som var jätte goda däremot. Mjölk Likör – Mums!

060

Sen stannade vi på Pico Do Ferro, en utsiktspunkt över kraterområdet Furnas med sina rykande källor och sin gröna sjö. Så himla mäktigt att se. Verkligen skiftande natur och vackra rastplatser som lokalbefolkningen åker med sina familjer till för att grilla och umgås. De lägger verkligen ner massa arbeten med blomster arrangemang och att det skall vara rent och snyggt.

20150605_111625

Sedan bar det av till Pvoacao där vi åt en god lunch. Vi tog oss en promenad i byn medan resten av gänget väntade på kakor och kaffe. Det var bara en från Norrköping som rekade för eventuell pensionär flytt. Han tyckte att svenska vädret körde ner en till fotknölarna. Han tyckte det var viktigt att hålla drömmarna vid liv även om det kanske aldrig blir av. Vi kände igen hans iver och energi från vår Italien resa då vi kollade runt i samma syfte.

069

Efter lunchen stannade vi vid 2 rastplatser med vidunderlig utsikt och massa härliga blommor att titta på. Där kom nog världens lataste bonde som vallade ner sina kor på vägen med bilen. buss chauffören blev inte speciellt glad eftersom de inte skall valla djuren mitt på dagen utan göra det på kvällen då det är minst trafik. Men vi tyckte det var kul att titta på 🙂

144

Sista stoppet var vid flera vattenfall och en gammal kvarn. Otroligt mycket att se på idag och kameran har gått varm. Hoppas det blir lika fräckt imorgon och att vädret blir kanon.

172

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.