Tips

Topp 7 Filmer genom tiderna

Hmmm! Jag skulle skriva om vad jag personligen  tycker är Topp 7 Filmer genom tiderna. Ni kan gå in här och läsa mera på den här sidan http://www.7filmer.se
 • 1.  Bästa sommaren
  Film av Ulf Malmros med Kjell Bergqvist.  Wow! Vilken mysig och rolig film. Kjell Bergqvist är helt underbar i rollen som begravningsentreprenören Yngve Johansson. Han tar emot två sommarbarn som inte trivs till att börja med, men som till sist vill stanna där för alltid. Filmen är en riktig pärla.

Bästa sommaren.          Foto: Svensk Filminstitutet

 

 • 2. Draktränaren
  Dreamworks animerade film om Vikingatiden. Härlig historia i helt andra miljöer än vad man är van vid. Spännande och välgjord.

Draktränaren
Draktränaren. Foto: UIP

 

 •  3. Avatar
  Min första 3D film. Mådde lite illa alldeles i början men spänningen i handlingen tog över och jag fascinerades av hur vackert den var gjord. Filmen är 2.41 lång men det märker man inte av, tack vare att vyerna är så underbara.

Avatar
Avatar. Foto: http://www.avatarmovie.com

 

 • 4. Mamma Mia!
  Vilken upplevelse att få sitta i en stor biosalong där alla kände igen låtarna. Jag skrattade hejdlöst på flera ställen och imponerades verkligen av skådespelarna. Vem hade kunna ana att man skulle få se Meryl Streep och Pierce Brosnan i en Musical och dessutom sjunga!!

Mamma Mia!
Mamma Mia!. Foto: Universal Studios

 

 • 5. Sagan om Ringen – Härskarringen
  Blev helt överrumplad av denna filmen. Jag hade sett en gammal film om Sagan om Ringen som jag tyckte var bland detråkigaste jag någonsin sett. Hade inga stora förväntningar när jag var på bion, men jösses vad jag bedrog mig. Vilka scener och så spännande och välgjord! När jag såg sista delen hade biopubliken klätt ut sig till sina favoriter och när en kille kom in som kopia av Aragon, applåderade hela salongen.

Sagan om Ringen - Härskarringen

Sagan om Ringen. Foto: New Line Cinema

 

 • 6. Indiana Jones och de fördömdas tempel
  Rysligt spännande film och ganska äckliga scener, men jag gillar ändå denna bättre än den första. Short Round som är Indys medhjälpare är bara så charmig. Som en liten miniatyr av Indiana Jones

Indiana Jones ocg de fördömdas tempel
Indiana Jones och de fördömdas tempel. Foto: Paramount Pictures

 

 • 7. När hjärtat blir varmt
  En charmig film om en ung ambitiös bokförläggare med  författardrömmar.  Han skickas iväg till Italien för att få kontrakt med den mytomspunne författaren Weldon Paris. Weldon Paris spelas av Harvey Keitel som verkligen är kanon i denna film.

När hjärtat blir varmt
När hjärtat blir varmtl. Foto: Sonet Film

 

Glöm inte att gå in här och kolla på ” Topp 7 Filmer genom tiderna ”  http://www.7filmer.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.