Resor

Venedig

Mösern

Vi startade tidigt idag för det var bara 5 grader i Österrike och vi ville ner till värmen i Italien. Det har varit så mycket stopp på vägarna i Tyskland och vi hade hört att Italien skulle vara värre, men hittills så var det bara en stopp och då passade gubben på att prata med en Holländare och jag med Monica. Annars har det varit jättefina vägar och navigatorn funkar kanon. Så vi kom fram till Venedig betydligt tidigare. Det är kul att se hur hustyperna skiljer sig i varje land, har aldrig tänkt på det innan men det är ganska markant.

Österrike

Jag gillar verkligen de gamla husen i Italien och vi så flera underbara hus och flera gamla ruiner som bara står och förfaller. Kan tänka mig att det kostar en hel del att göra i ordning. När vi närmade oss Venedig och skulle över till öarna och kanal systemet så var det så mycket folk och ett tjutter av gränder, broar och så mycket att titta på så jag trodde att ögonen skulle ploppa ut. Allt kändes så overkligt 🙂

Venedig

Det måste vara fullständig kaos här under semestertider med tanke på att här redan var mycket turister. Skall bli spännande att se hur det ser ut i morgon när vi skall gå runt lite mera. Hittills har vi bara hamnade en gång i en återvändsgränd rätt ut i kanalen. När vi har läst på om Venedig så har det gnälls över att det har varit skitigt och dyrt. Tycker inte det var dyrare än något annat ställe vi har besökt och visst är kanal vattnet skitit men vad väntar sig folk med det antal människor som kommer på besök. Så mitt intryck är Extremt vackert, häftigt, sunkit med dofter av blommor, urin och lite annat smått och gott.

Venedig

Men för min del som älskar gammalt så är detta rena himmelriket och jag till och med gillar pulsen och att det är så mycket folk från hela världen. Det är ett hopkok av allt på en liten yta. Här hade nog varit mysigt att spendera en hel vecka och bara flummat med av allt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.